Drugi tydzień marca minął w kargowskiej szkole pod hasłem „Tygodnia zdrowego odżywiania”. Każda z klas miała do wykonania zadanie, które miało na celu propagowanie zdrowego odżywiania.
Klasy pierwsze zorganizowały wspólne śniadanie w czasie jednej ze swoich lekcji. Oczywiście ważną częścią posiłku była prezentacja śniadaniówek i rozmowa na temat ich zawartości. Dodatkowo dzieci rozwiązywały zagadki, rebusy i inne zadania na kartach pracy. Klasy drugie pracowały w grupach lub parach, a ich zadanie polegało na wykonaniu plakatu z informacjami na temat wylosowanych warzyw lub owoców. Wszystkie prace zostały zaprezentowane na holu szkoły. Klasy trzecie zasiadły do wspólnego stołu, ale zanim to zrobiły, samodzielnie przygotowały kanapki, sałatki warzywne, owocowe oraz inne smaczne i zdrowe przekąski. Czwartoklasiści stanęli przed najtrudniejszym zadaniem. Opracowali w grupach i przedstawili w formie plastycznej zdrowe jadłospisy, które później można było obejrzeć na gazetce szkolnej.
Opiekunki MSU: Dominika Krzystek i Alicja Chełska